Bouwtechnische keuring | De Bree Makelaardij Zaanstad

DE BREE MAKELAARDIJ | AANVRAGEN BOUWTECHNISCHE KEURING

Bouwtechnische keuring

Voorkom bouwtechnische verrassingen. Wanneer je geen zin hebt in onaangename bouwtechnische verrassingen bij het kopen van een woning staat Homekeur je bij met een vakkundige bouwtechnische keuring. De keurmeesters van Homekeur zijn onafhankelijk en hebben geen belang bij een hoge of lage verkoopprijs. Zij zijn daardoor optimaal in staat om gebreken objectief in kaart te brengen.

Na een bouwtechnische keuring weet je precies wat de staat van het huis is. De keurmeester let op de staat van de dakbedekking, het schilderwerk en de constructie. Hij adviseert over verbouwingsmogelijkheden en herstelwerkzaamheden. Ook eventueel achterstallig onderhoud wordt in kaart gebracht in een bouwkundig rapport, net als de kosten voor het herstel. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Het bouwkundig rapport kun je mee nemen in de onderhandelingen of zelfs gebruiken als ontbindende voorwaarde in een voorlopig koopcontract. Het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring kan een boel rust en duidelijkheid geven. Je koopt per slot van rekening niet iedere week een huis!

Overweeg je een bouwtechnische keuring? Homekeur staat je graag bij. Neem vrijblijvend contact met ons op of kom langs op ons kantoor in Koog aan de Zaan. Onder het genot van een kop koffie bespreken we graag de mogelijkheden met je.

 

Vragen over onze diensten?

Is een energielabel verplicht?

Jazeker. Sinds 1 januari 2015 is het verplicht om bij de verkoop van een woning een energielabel aan te leveren. Mocht je nog geen energielabel hebben of je wilt deze vernieuwen, dan kun je dat eenvoudig via deze pagina van de Rijksoverheid regelen.

Wat houdt de onderzoeksplicht koper in?

Waar de verkopende partij de mededelingsplicht heeft, heeft de kopende partij een onderzoeksplicht. De koper wordt geacht zowel de bouwkundige als de juridische staat van de woning te onderzoeken. Dit is ook een goede reden om een aankoopmakelaar in te schakelen, zodat je zeker weet dat alle belangrijke zaken goed zijn uitgezocht.

Wat zijn ontbindende voorwaarden?

Bij het kopen van een huis kan de koper ontbindende voorwaarden laten opnemen in de koopovereenkomst om de kans te waarborgen dat de koop ontbonden kan worden als aan de gestelde voorwaarden niet wordt voldaan. Ontbindende voorwaarden hebben veelal betrekking op het verkrijgen van financiering, Nationale Hypotheek Garantie en een bouwtechnische keuring.

Heb je een vraag, mail ons!






    Een nieuw huis kopen?